Ines Petričević

Od samog djetinjstva pratio ju je avanturistički duh. Još kao mala skakala je s ormara na krevet, iako je htjela i s balkona, što je bilo daleko izazovnije, no za to nije uhvatila priliku jer bi ju roditelji ili bake uvijek imali pod budnim okom. Već se tada naziralo da je nemirno dijete, a i dolazi iz sportske obitelji – tata se bavio nogometom, mama rukometom i atletikom, sestra nogometom, a i baka je bila pravi sportaš. Obiteljski su joj geni već unaprijed odredili put do zvijezda.

Djetinjstvo je provela u Lendavi (Slo) i Murskom Središću i nakon vrtića polazila tamošnju osnovnu školu. Vrtić, škola, sve joj je to išlo super i učenje joj nikad nije bilo problem – brzo je pamtila te joj je uvijek ostalo dosta vremena za bezbrižnu igru. Njezini roditelji znaju reći da je gotovo nikad nije bilo doma – trebala je otkrivati svijet te je ubrzo – u 7. razredu osnovne škole – otkrila karate. Uvidjeli su velik potencijal u njoj te je dogurala do plavog pojasa. Opasna i perspektivna, nema što.

Nakon osnovne škole upisala je smjer Građevinski tehničar visokogradnje u Graditeljskoj školi Čakovec. U prvom razredu srednje škole odjednom je odlučila odustati od karatea i počela se baviti izlascima i koncertima. Nemiran je duh trebao neku novu ludu avanturu te je tako u četvrtom razredu srednje škole zasvirala u sada već kultnom bendu, Tou Te Hiti Na Zemlu – T.T.H.N.Z., čiji je bila inicijator i osnivač, a frendica sa „nečujnom vokalom“  pridružila joj se nakon godinu dana te su postale slavni magični duo.

U tom vremenu upisala je smjer graditeljstva na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu. Kako bi uspjela ishoditi oslobođenje od tjelesnog odgoja, trebala joj je potvrda da se bavi sportom, i to u klubu koji je u prvoj ligi. Srećom, tata, lokalna nogometna legenda kojeg zovu Pele, bio je tada trener u 1.Ženskoj nogometnoj ligi te joj je rekao da će dobiti potvrdu u slučaju da doista dođe igrati. Kako joj je sestra, također nogometašica, bila baš u to vrijeme ozlijeđena, odlučila je zaigrati i pomoći ekipi. Sve samo kako ne bi morala ići na tjelesni. I naravno, tu se desila još jedna velika prekretnica u njenom životu. Naprosto se zarazila nogometom i idućih trinaest godina, sve do operacije skočnog zgloba, postala jedna od ponajboljih igračica u mnogim klubovima. Igrala je za nekoliko klubova 2. Hrvatske nogometne ženske lige i za 1. Slovensku nogometnu žensku ligu, no kako joj to nije bilo dovoljno, preuzela je i funkciju predsjednice kluba, koju je odrađivala četiri godine, a nakon toga i nogometne trenerice, te je tako i tatu strpala u „penziju“. Godine 2012. postala je i sportska direktorica i trenerica ŽNK „Katarina Zrinski“  u Čakovcu. Sva vražja i ambiciozna, zar ne?

Naravno, uza sve to, uspjehe niže i na poslovnom planu. Nakon završetka školovanja radila je mnogo raznih zanimanja, no još uvijek je, već dvanaest godina, zaposlena u istom građevinskom poduzeću. Nakon što je obavljala posao inženjera gradilišta, nakon položenog državnog stručnog ispita, dobila je radno mjesto stručnjaka zaštite na radu i stručnjaka zaštite od požara. U tvrtki također obnaša funkciju predstavnika Uprave za integrirani sustav, koordinatora zaštite na radu te je zadužena za obavljanje interne kontrole (nije to nikakva tajna policija, ne brinite J). Kako je vrlo odlučna i samouvjerena, nakon nagomilanog poslovnog iskustva i staža, pojavilo se logično pitanje – „Zašto ne bi baš ona postala uspješna poduzetnica?“

Inače se Ines između ostalog rekreativno bavi još i fitnessom, biciklizmom, planinarenjem, plivanjem, trčanjem – otrčala je mnogo kilometara na kraćim trkama i polumaratonima, na jednom od treninga srela je fitness trenericu Petru Seličanec, a kako je zna već odavno, podijelila je s njom svoje ideje. Petra je imala identične ideje u svojoj glavi te su tako zajedno krenule u vlastiti poduhvat pod nazivom Health&Safety j.d.o.o..

Nakon godinu dana u iznajmljenoj dvorani u jednoj zagrebačkoj srednjoj školi uredile su i svoj vlastiti prostor, također u Zagrebu. Omiljena joj je poštapalica da ju je tata upisao u krivu srednju školu jer sebe vidi kao voditeljicu sportskog centra, a ne kao građevinara. Naravno, stečeno iskustvo u priznatoj građevinskoj firmi mnogo joj pomaže i može ga implementirati u vlastitu tvrtku. Kao direktorica u novom poduzeću Health&Safety trenutačno vodi administraciju i brine se oko organizacije, dok vlastite treninge odrađuje pod nadzorom iskusne fitness trenerice Petre, skupljajući znanje od nje kako bi uskoro postala i samostalna fitness trenerica.

2017. godine Ines upisuje Fitnes Učilište ;)

Cijeli njen životni put ne bi bio uspješan da od malih nogu nije imala podršku najbližih, koji su oduvijek podupirali njen avanturistički duh i mnogobrojne ludosti.