Petra Seličanec

Kondicijski trener s više od osam godina radnog iskustva u individualnom i grupnom radu. Voli raditi sa različitim klijentima: različitog uzrasta, interesa, muškarcima, ženama, početnicima kao i sportašima u formi.

Edukacija

  • Kineziološki fakultet - kondicijska priprema sportaša, Zagreb
  • Nogometna akademija HNS – UEFA  "B" licenca
  • Total Body Trener
  • Razni seminari i edukacije vezani za funkcionalne treninge...

 

Zaposlenje

  • Health & Safety  j.d.o.o.
  • Vanjski suradnik u Školi mršavljenja by Nutricionist Nenad Bratković

Petra je doista veliki sportski fanatik. Kada joj je otac nogometaš, dao loptu, više ju nije ispuštala iz ruku, odnosno nogu. S vremenom je ljubav prema lopti prerasla u mnogo ozbiljniju vezu i Petru je očekivala svjetska nogometna karijera i uspon ka vrhu. No, kako je bila izuzetno talentirana mnogi treneri su to nemilosrdno iskorištavali te je u vrlo kratkom roku nanizala pet operacija koljena i rekla zbogom nogometu i atletskoj karijeri.

Nakon tog bolnog iskustva i razočarenja njeno srce nije više ništa moglo toliko zavoljeti i biti toliko posvećeno treninzima, no vedar i pozitivan duh odveli su je uskoro ka novom životnom cilju, a to je posao trenerice. Stoga upisuje Kineziološki fakultet no nikako da se suoči sa zadnjim ispitom i diplomira pa luta kroz studentski život i pokušava naći svoj životni poziv. Prolazi kroz rehabilitacijske  i druge vrste fitnessa, sportske vrtiće, nogometne klubove, uključujući i NK "Dinamo", no nigdje ne nalazi potpuno ispunjenje te se uvijek nanovo  vraća na funkcionalne treninge gdje se pronalazi. Tu je i danas te donosi odluku tome se posvetiti i dalje se educirati. Bilo je i vrijeme da se konačno negdje pronađe :-)

Proučava razne trenerske stavove te je izgradila vlastiti i odlučan stav koji s vremenom nadograđuje. Već dugi niz godina ljudima ostvaruje njihove životne ciljeve usmjeravajući ih uspješno ka njima. Vjeruje i zna da svatko može napraviti životnu promjenu i postići svoj cilj. Kad bolje promislimo, Petra je postala baš samouvjerena i odlučna. Super!

Njena životna filozofija glasi: Ako ste svoj um instalirali na nešto, onda to možete i postići. Nešto slično je rekao i Petar Pan o ostvarenju snova :-) Uvijek dajte sto posto u svemu što radite jer težak rad se isplati. Ako je dovoljno važno za vas, naći ćete način, ako nije, naći ćete izgovor. Vježbanje je nešto što se može postići jednostavnim promjenama u životu. To bi trebao biti užitak, a ne posao jer polagan i kontinuiran rad je bolji nego nikakav rad.

Naravno, Petra razumije da trening ne može biti važniji od djeteta, životnog partnera/ice, posla i nekih drugih osobnih životnih prioriteta, no ima svoj jasan stav, koji je vrlo realan i posve istinit, a to je da je u ovom stresnom i užurbanom načinu života trening/tjelovježba životna potreba, a ne luksuz. Stoga svima  poručuje kako bi trebali izdvojiti 30-60 minuta za neki trening i učiniti to ponajprije zbog svog zdravlja, a ne lijepe figure.

Petra se zahvaljuje svojim roditeljima koji je trpe i oduvijek su bili svim srcem uz nju te je naučili cijeniti svaki život (bukvalno rečeno, od smetlara do političara) jer svatko je jednako vrijedan. Roditelji su je naučili i izrazito važnu stvar, a to je da nikada nema predaje već pronalaženja drugog načina.

Tu je i velika zahvala Marinku Pariću na mentorstvu, čovjeku koje je iz tame povukao na sunce, dao joj nadu i probudio u njoj ono pravo, istinsko, sanjarsko dijete.

Zahvale idu i Marinu Bašiću i Tomislavu Dolušiću, rijetkim osobama koje svoje znanje ne drže za sebe već ga dijele dalje i usađuju u sve mlade trenere koji žele više i bolje.

Inače, Petra obožava poznate ličnosti kao što su Will Smith, Oprah Winfrey, Ana Bučević, Hal Elrod, Donald Trump i druge, a ima i neke najdraže filmove od kojih su dva sa obožavanim Will Smithom, a to su Seven Pounds (Sedam duša) i The Pursuit of Happyness (U potrazi za srećom) i još jedan krasan film sa Meg Ryan i Nicolas Cageom, City of Angels (Grad anđela), američku inačicu Wendersova remek djela 'Nebo nad Berlinom'.