Nekoliko motivacijskih savjeta za povratak u Gym nakon ljetne stanke

Treći dio Reboot Challenge programa: Kontinuitet i ravnoteža su ključ uspjeha
16. kolovoza 2018.
SAGORITE VIŠAK POTKOŽNOG MASNOG TKIVA
18. rujna 2018.
Show all

Nekoliko motivacijskih savjeta za povratak u Gym nakon ljetne stanke

Nekoliko motivacijskih savjeta za povratak u Gym nakon ljetne stanke

Ljeto čini svoje, budimo realni. Svi se mi želimo malo opustiti od svakodnevne rutine pa tako za ljetne praznike mnogi naprave stanku od 3-8 tjedana. I tjedan dana je puno, s time ste se već svi susreli, a nakon mjesec dana zna biti baš teško pokrenuti se.

Vrlo lako je ispasti iz trening rutine no kad se želite vratiti postoji nekoliko koraka kako biste povratak napravili što sigurnijim. Ako trebate poticaj motivacije, evo nekih mojih savjeta o tome kako ponovno pokrenuti naviku vježbanja i vratiti se u zdravu rutinu.

Zašto je najzdravije krenuti polagano i postepeno?

Svatko tko se vraća nazad u vježbačku rutinu mora biti realan i uzet si vrijeme prilagodbe, bez obzira koliko ste dobri bili prije par tjedana, prije par mjeseci, bilo da ste sportaš ili rekreativac. Korisno je dan, dva prije Gym-a odraditi dužu šetnju ili bicikliranje. Čim započnete s nečim manje intenzivnim dobro se osjećate, želite nastaviti i vratiti se u svoju zdravu rutinsku naviku.

Pokušate li dizati prevelika opterećenja ili prisiljavate tijelo na složene, brze kretnje na koje tijelo još nije spremno, možete rezultirati mikro traume mišića.

Takvo bezobzirno ponašanje prema vašem tijelu može prouzročiti vrlo bolne trenutke s upalom dan nakon treninga ili privući ozljedu mišića koja vam zaista nije potrebna. Najbolje je početi na nižem nivou kako biste poboljšali izdržljivost i probudili svoje uspavane mišiće.

Onaj dobar osjećaj nakon treninga?

Trebam li išta više pisati o tome? Samo se sjetite da je bol i muka na treningu tako prolazna i privremena, a ona dobra energija, mentalna snaga i čista glava – neopisiv osjećaj!

Definiraj svoje vrijeme treniranja!

Idealna stvar jest odrediti termin treniranja kod trenera i držati se toga! Kada nekome nešto obećate tada to i ispunite. Obavijestite svoje prijatelje i obitelj o svojem novom rasporedu i zamolite ih za podršku. Zajedno ste jači!

Priprema obroka unaprijed!

Ovo je mnogima jedna od težih rutina no nemojte si dopustiti da vas vrijeme pokopa! Krenite s pripremom jednog obroka unaprijed, nemojte se odmah natrpati sa svime. Napišite šoping listu, obavite šoping i tada ste već gotovo spremni.

Uplatite svoje mjesece vježbanja unaprijed!

Plaćanje članarina za dva do tri mjeseca unaprijed je najbolja fora koja vas natjera da se pokrenete, a opet to vam je dovoljno vremena da se maksimalno vratite u zdrave navike, jer kad osjetite zaraznu energiju na treningu više vas nitko neće maknuti iz dvorane.

Zagrijavanjem, mobilnošću i istezanjem poboljšavate vašu izvedbu!

Pravilno istezanje i zagrijavanje od krucijalne je važnosti.

Krenite s umjerenim dinamičkim istezanjem. Dinamičko istezanje najbolji je način za povećanje performansi i smanjenje rizika od ozljeda kod sportske aktivnosti te treninga s opterećenjem. Trening završite sa statičkim istezanjem.

Vježbajte zbog sebe, a ne zbog drugih! Vježbajte zbog zdravlja, a ne zbog izgleda!

Svaki povratak je težak no ne treba bježati od njega, oduprite se tome i vježbanje ponovno postavite kao sastavni i bitan dio života, jer na kraju je naj važnije zdravlje i ono kako se osjećate.  Vježbanje je bitno i ne postoji razlog zašto ne vježbati, bez obzira na to što rekli i mislili. Bez mobitela, televizije i kompjutera možete ali bez vježbanja teško!

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)