Tijekom Reboot Challenge-a pričamo o moći navike

Ines
Prvi dio Reboot Challenge programa: Započni transformirati svoje tijelo – video
16. kolovoza 2018.
Treći dio Reboot Challenge programa: Kontinuitet i ravnoteža su ključ uspjeha
16. kolovoza 2018.
Show all

Tijekom Reboot Challenge-a pričamo o moći navike

Tijekom Reboot Challenge-a pričamo o moći navike

Budi i dalje dosljedan u vježbanju jer to je značajna navika koja će te učiniti mentalno snažnijim i fizički izdržljivijim, a produkt svega toga bit će i promjena prehrambenih navika. Izgledat ćeš ljepše, bit ćeš zadovoljniji, sretniji i energičniji. Nisi li još krenuo, molim te, daj si priliku jer taj osjećaj nakon vježbanja se ne može opisati!

Jesi li svjestan da veći dio svog života provedeš u nekom automatizmu, odnosno zarobljenom krugu navika? Navike su toliko moćne da nisi ni svjestan koliko su ukorijenjene sve dok ne dođe trenutak za promjenom. To je trenutak koji te izbacuje iz komforne zone sigurnosti i životnog automatizma, a kojemu se svi mi protivimo i najradije bi ga zaobišli u širokom krugu. Na žalost, upravo to većina nas i napravi, ali s obzirom na to da čitaš ovaj članak, tebe neću svrstavati u tu većinu jer vjerujem da imaš volje i želje nešto promijeniti!

Potrebno je mjesec dana za usvajanje nove navike

Mjesec dana nakon ponavljanja jedne te iste stvari, postiže se navika. Za značajnu promjenu navike potrebno je pet do šest mjeseci napora dok je za neku veću promjenu – promjenu uma, emocija ili nastupa potrebna i do godina dana napora. Određena radnja tada postaje automatska, a njegovanjem te rutine stvara se nova navika točno onakva kakvu želiš. Ključ uspjeha je ponavljanje i to svakodnevno. Ne podcjenjuj moć navike! Odluka je jedno, a stjecanje nove navike je sasvim nešto drugo i nije nimalo jednostavno.

Upitaj samog sebe: “Zašto želim izgraditi novu naviku i za što će mi biti korisna u životu?” “Kakav ću biti nakon usvajanja nove navike’” “Možda bolji, učinkovitiji, uspješniji i pametniji? “Možda mršaviji, zdraviji, prihvatljiviji u društvu, energičniji, smireniji ili opušteniji?

Nije lako, ali se isplati! Svaka promjena zahtjeva organizaciju i početnu upornost. Kada ponoviš novu radnju barem 30 puta, postat će nova rutina i više neće biti gnjavaža, već životni užitak.

Ne bježi od sebe – ne bježi od novih zadataka – osjeti trening, disciplinu, rad i promjenu

Budi i dalje dosljedan u vježbanju jer to je značajna navika koja će te učiniti mentalno snažnijim i fizički izdržljivijim, a produkt svega toga bit će i promjena prehrambenih navika. Izgledat ćeš ljepše, bit ćeš zadovoljniji, sretniji i energičniji. Nisi li još krenuo, molim te, daj si priliku jer taj osjećaj nakon vježbanja se ne može opisati! Znam da ti je teško pokrenuti se, čučnuti ili držati se na rukama, ali vjeruj mi da što ćeš biti redovitiji, to će ti biti lakše. Izađi iz svoje komforne zone sigurnosti i napravi za sebe nešto drugačije u životu!

…i ne, nemoj biti bahat prema sebi. Ako si do sada uspio 30 dana jesti ono što prije ovog Reboot Challenge-a nisi jeo nikada ili jako rijetko, ti si već napravio veliki uspjeh! Uspjeh je kada uspiješ jesti doručak umjesto pekarskih proizvoda, kave i cigarete! To je ogroman uspjeh! Za nekoga je uspjeh jesti tri puta dnevno. Isto kao što je uspjeh biti redovit na treninzima!

 

“Sigurno si napravio barem neku malu promjenu i to je, bez obzira na rezultat, dovoljno unutar mjesec dana. Budi strpljiv i ne zaboravi da se nove navike teško stječu!”

 

Svaka transformacija zahtjeva vremena. Netko od nas želi odustati odmah dok većina ljudi, nakon 15 do 30 dana, gube volju nastaviti s nečim čime su krenuli i za to konstantno traže izgovor. Kreneš li s traženjem razloga – zašto danas ne bi trebao/la ići na trening, zašto ne trebam jesti zdravije, zašto ne trebam jesti balansirano, zašto više ne trebam smršavjeti i slično, zaustavi se i što prije se vrati na pravi put. Vjeruj mi, ti imaš dovoljno snage i ti to možeš! Neka ti to bude izazov i zapamti – ono što ti je izazov to te mijenja! Budeš li hrabar i odlučan, promjene su zagarantirane!

Nakon životne filozofije možemo nešto fino i pojesti 🙂

Jesi li se zamislio, iznenadio ili zapitao o ovim stvarima? Dok tražiš odgovore i rješenja, želim s tobom podijeliti jedan, meni osobno vrlo drag recept – možeš ga pripremiti za ručak ili večeru.

Hrskavi čips s piletinom
Sastojci
:
* piletina
* batat, svježi špinat
* začini
* svježe iscijeđen limun po želji

Postupak: batat oguli i nareži ga sitno kao čips. Batat čips stavi u tepsiju na papir za pečenje, posoli i začini po želji. Peci na jednoj strani približno 15 minuta, a zatim ga okreni i peci još 5 do 10 minuta. Piletinu nareži na kockice i ispeci.

Posluživanje: na tanjur prvo stavi dvije šake svježeg špinata i po želji ga prelij sa svježe iscijeđenim limunovim sokom. Na špinat stavi batat čips te gore kockice piletine.

Uživaj u hrskavom i razigranom tanjuru.

Dobar tek!

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)