Trening mobilnosti

Bježiš od zombija, netko te gađa samostrelom, vježbaš, oblačiš čarape ili su ti ključevi pali na pod? Trening mobilnosti će ti omogućiti da zablistaš u svakoj od ovih situacija. 

Slaba pokretljivost dolazi s godinama, ali i s načinom života, a najbolje (tj. najgore) se osjeti u središnjem i donjem dijelu leđa, vratu, kukovima, preponama, ramenima, zadnjoj loži te skočnom zglobu.  

Početnik ste?

Ne zanima vas skakutanje i rad s utezima?

Imate problem s pokretljivošću u pojedinim zglobovima i mišićima?

Dugo niste trenirali i treba vam adekvatna podloga kako bi što brže mogli napredovati i krenuti u jaču grupu?

Imate bolove u leđima?

Teško vam je sjediti na poslu 8h? Imate drhtavicu u rukama?

Muči vas išijas?

Problemi s migrenom?

…… ovo je  idealna grupa za vas!!

Mišići, snaga, jakost, izdržljivost, gubitak masnoće – to su naj češći fitness termini.

No, dali je to u današnje vrijeme dovoljno? Zašto se tako malo spominje: balans, disbalans, mobilnost, pokretljivost, dinamička fleksibilnost, ravnoteža, disanje?

Često su oni prvi Fitness termini (mišići, snaga, izdržljivost…) na gornjem vrhu prioriteta svakog pojedinca – no razmislite malo, mobilnost odnosno dobra pokretljivost nam je ključ za dobro i učinkovito kretanje, pa čak i štiti tijelo od ozljede.  

A svi se negdje žure, svi negdje jure i svi bi odmah dizali, svi bi odmah skakutali, svi bi odmah bili vrhunski rekreativci ☺ i tako većina na žalost i krene, puni entuzijazma, puni elana odmah na bilo koji trening, na bilo koju grupu i bum-tras u toku treninga još nekako, a nakon treninga….i nakon par dana… jedva da se okrenete u krevetu od bolova, jedva se dižete, jedva se mičete!!

Koliko puta vam se ovo desilo? …i što onda, ili odustanete isti tren i kažete vježbanje nije za mene – to je preteško ili još nekako par puta pužete do treninga i onda odustanete jer su bolovi možda još tu, jer vam je prenaporno!

Tome nije razlog što za vas nije trening, što vi niste stvoreni za to, razlog je u tome što nemate adekvatnu podlogu koja bi vas nosila kroz sve te treninge jer vaša mišićna muskulatura još nije spremna za to!

Prije svega treba dobra posturalna mišićna ravnoteža. Treba prvo progresivno ojačati muskulaturu u kombinaciji s mobilnošću odnosno pokretljivošću te naučiti dobru tehniku izvođenja vježbi kao i disanja. Nakon toga možete u marince ;)

Poboljšajte držanje tijela!

Poboljšajte raspon zglobova i mišića!

Ublažite svakodnevne bolove!

Poboljšajte svijenost o funkcionalnosti i samom tijelu!

Reboot Mobility program  je važna u svim dobnim skupinama. Proces starenja može uzeti danak na našem tijelu. Važno je da ostanemo mobilni i funkcionalni.

Želite li zavoljeti vježbanje Reboot Mobility program je idealan način za krenuti na to divno putovanje!


Pokreni se

Ispuni podatke i dogovori besplatan probni trening!